شماره تماس
اجرای سقف عرشه فولادی

اجرای سقف عرشه فولادی

کاربردی ترین سیستم سقفی در صنعت ساختمان سازی، سقف عرشه فولادی بوده و اجرای سقف عرشه فولادی سقف باید با رعایت کامل نکات همراه باشد تا نتیجه نهایی باکیفیت شود. اجرای سقف عرشه فولادی در صنعت ساخت و ساز اهمیت ویژه‌ای دارد.

به همین علت در این محتوا قصد داریم که اصول، مراحل و چگونگی اجرا و هزینه (قیمت) نصب سقف عرشه فولادی را بررسی کنیم تا اگر قصد انجام این کار را دارید، از اصول آن آگاهی پیدا کرده و سپس برای اجرای سقف عرشه فولادی اقدام داشته باشید.

بدین ترتیب پروژه‌های ساخت و ساز با موفقیت و کارایی بهتر تمام می‌شوند و مراحل پیاده‌سازی سقف عرشه فولادی نیز به بهترین شکل پیش خواهد رفت.

Steel deck roof construction

قیمت اجرای سقف عرشه فولادی

اشراف به قیمت اجرای سقف عرشه فولادی باعث می‌شود تا بتوانید هزینه حدودی ساخت و ساز را تخمین بزنید. ورق عرشه فولادی از اصلی‌ترین قسمت ها برای ایجاد سقف عرشه فولادی به شمار می‌آید و سقف هر سازه نقشی مهم در تمام ساختمان از جمله ایمنی، استحکام و هزینه نهایی پروژه ایفا می‌کند.

در حال حاضر پیمانکاران به منظور کاهش هزینه و مزایای بسیار زیاد، به سراغ استفاده از سقف عرشه فولادی می‌روند. قیمت اجرای سقف عرشه فولادی به قیمت ورق عرشه فولادی در تاریخ روز بستگی دارد.

علاوه بر این موضوع، باید بدانید که سقف‌های عرشه فولادی دارای اجزا و قسمت‌های مختلف هستند که ورق گالوانیزه ذوزنقه مهم‌ترین قسمت آن محسوب می‌شود. به این صورت که حدود 65 درصد هزینه کل سقف به قیمت ورق گالوانیزه به کار رفته در آن برمی‌گردد.

اجرای سقف عرشه فولادی گالوانیزه

ضمن این مورد، قیمت سقف عرشه فولادی به ابعاد و کیفیت ورق‌های به کار رفته در روند تولید بستگی دارد. هر چقدر که کیفیت این ورق‌ها بالاتر باشد، قیمت نهایی افزایش پیدا می‌کند. باید بدانید که قیمت ورق عرشه فولادی به صورت روزانه تغییر می‌کند و به علت نوسانات بازار آهن، دلار و نفت دائما در حال تغییر هستند.

پس حتماً قبل از خرید ورق عرشه فولادی و اجرای سقف اجزای فولادی، از قیمت نهایی این ورق‌ها آگاهی پیدا کنید تا متناسب با میزان بودجه شما باشند. جهت دریافت اطلاعات دقیق و به روز استعلام قیمت ورق عرشه فولادی می‌توانید از طریق شرکت ساختمانی اسپید دک با شماره تماس 09125170300 اقدام کنید.

هزینه نصب سقف عرشه

مراحل نصب سقف عرشه فولادی

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی شامل موارد مختلف می‌شوند که رعایت هر یک از این مراحل به درستی و به ترتیب، برای انجام بهتر کار الزامی است. این مراحل را در ادامه بررسی می‌کنیم.

آماده کردن و بررسی محل اجرا سقف عرشه فولادی

قبل از اینکه اجرای سقف عرشه فولادی را آغاز کنید، باید به طور کامل محل احداث پروژه و ساختار زیرین پروژه و سقف را بررسی کنید. به طوری که انواع ستون‌ها، اجزای سازنده و تیرها باید دقیقاً بر اساس نقشه‌های اجرایی آماده شده باشند.

نصب ورق های عرشه فولادی

در مرحله بعدی نوبت به نصب ورق‌های عرشه فولادی می‌رسد. این ورق‌ها که متریال گالوانیزه دارند، شکلی شبیه به ذوزنقه داشته و روی ستون‌های سازه و تیرها قرار گرفته می‌شوند. این ورق‌ها باید بدون هیچگونه فاصله و با همپوشانی درست در محل قرار بگیرند.

تثبیت ورق های فولادی

برای تثبیت ورق‌های فولادی باید با کمک جوش یا پیچ‌های مخصوص، ورق‌ها را به سازه اصلی وصل کنید. این اقدام منجر به جلوگیری از هرگونه لغزش می‌شود.

نصب گل میخ‌

در مرحله بعدی نوبت به نصب گل میخ‌ها می‌رسد. این موارد باید روی تیر و در قسمت طولی ورق‌های فولادی نصب شوند تا بدین ترتیب اتصال بین سازه و بتن تقویت شود. این مرحله برای افزایش استحکام نهایی سقف حائز اهمیت است.

آرماتوربندی

در بعضی از پروژه‌ها با توجه به نوع سازه و مقدار بارگذاری، نیاز به شبکه‌های آرماتوری روی ورق‌های عرشه فولادی است.

قالب بندی

به منظور جلوگیری از بتن ریزی و کامل شدن سطح نهایی در این مرحله قالب به دور کار کشیده می‌شود. انتهای ورق‌ها باید پاکتی باشد تا بتن از زیر ورق ریزش نکند. البته جایی که ورق به فلاشینگ برخورد می‌کند، در صورت خالی بودن، نیاز به پاکتی شدن داشته و در صورتی که ورق مستقیماً به فلاشینگ برخورد کرد، نیازی به پاکتی کردن نیست.

بتن ریزی

بعد از اینکه ورق‌ها آماده شدند و نصب گل میخ با موفقیت انجام شد، نوبت به بتن ریزی می‌رسد. بتن‌ها با ضخامت از قبل مشخص شده روی ورق‌های عرشه به طور کاملاً یکنواخت ریخته می‌شوند تا استحکام کافی پدید بیاید.

کنترل و بازرسی نهایی کار

بعد از ریختن بتن بازرسی نهایی، در جهت نظارت روی کیفیت اجرا جوش‌ها و مراحل تثبیت ورق انجام می‌شود تا از اجرای درست مراحل اطمینان به دست بیاید.

آشنایی با اجرای سقف عرشه فولادی

نحوه اجرا سقف عرشه فولادی

عرشه فولادی نوعی ورق فلزی با متریال فولاد گالوانیزه با طراحی منحصر به فرد بوده که در فرایند ساخت سقف ساختمان‌های مختلف قابل استفاده است.

نحوه اجرای سقف عرشه فولادی به این صورت است که در ابتدای کار، نقشه‌های فاز دوم سازه باید به شرکت پیمانکار تحویل داده شوند تا شرکت مورد نظر ورق‌های عرشه فولادی را اندازه‌گیری کند.

ناظر سازه قبل از آغاز اتصال، بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و پس از دریافت تاییدیه‌های آزمایشگاه، یعنی جواب تست جوش، پیچ و مهره اجازه اجرا را صادر می‌کند. بعد از این موارد، ورق‌های عرشه فولادی پخش می‌شوند و به وسیله گل میخ می‌توان این ورق‌ها را به تیرهای اصلی یا فرعی متصل کرد.

Steel deck roof installation

فاصله‌ای که بین گل میخ و قطر آن‌ها وجود دارد، در نقشه سازه از قبل تعیین شده و مهندس ناظر روی سازه باید هر یک از این موارد را به طور تکی بررسی کند.

گل میخ‌ها با دستگاه جوش تخصصی ثابت می‌شوند و بعد از اتصال کامل آن‌ها، ناظر باید به صورت کاملاً رندوم هر یک را تست کند.  تست گل میخ نشان دهنده میزان کیفیت اتصال است. برای تست گل میخ باید آن را داخل یک لوله قرار داد و لوله را بین 30 تا 60 درجه خم کرد.

در صورتی که جوش نواحی اطراف گل میخ دچار ترک خوردگی نشد، یعنی کیفیت بالایی دارد. اما در صورتی که با ترک خوردگی جوش مواجه شدید، باید مجدداً تمام مراحل ذکر شده و اتصال انجام شود.

بعد از اینکه گل میخ به درستی اجرا شد، مش‌ها پخش می‌شوند. دقت کنید که مش‌ها به هیچ عنوان نباید به سطح سقف بچسبند. در همین راستا حتماً از اسپیسر استفاده کنید و سپس فلاشینگ اطراف سقف را انجام دهید. در آخر نوبت به بتن ریزی می‌رسد که تمام ناظرین باید در این مرحله حضور داشته باشند.

سقف عرشه فولادی

هزینه اجرا و نصب سقف عرشه فولادی

به طور کلی سقف عرشه فولادی سرعت بالایی در اجرا داشته و همین موضوع به کاهش هزینه‌های نهایی منجر می‌شود. اما در نهایت، قیمت اجرای سقف عرشه فولادی امری واحد نیست و بر اساس پارامترهای مختلف تعیین می‌شود.

هزینه اجرای سقف عرشه فولادی و نصب آن، به عوامل متعددی بستگی دارد. مواردی مانند: میزان مساحت پروژه، میزان ضخامت ورق،  هزینه نیروی کار، کیفیت مواد اولیه، ضخامت ورق مورد نظر مشتری، قیمت نفت و… همه و همه می‌توانند باعث افزایش یا کاهش قیمت شوند.

به طور کلی قیمت‌ها بر اساس متر مربع حساب می‌شوند و هنگام اجرای سقف عرشه فولادی باید به مواردی مانند نوسان بازار، نوسانات ارز، هزینه‌های جانبی مانند: هزینه حمل و نقل، رده بتن، تغییر قیمت مصالح، تغییر قیمت آهن، آلات و تغییر قیمت دلار نیز دقت داشته باشید.

اجرای سقف عرشه

چگونگی اجرای سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی

با توجه به وزن بالای سازه‌های بتنی می‌توان از این سازه‌ها در روند ساخت و ساز ساختمان‌هایی که تعداد طبقات کمتر دارند، استفاده کرد. این سازه‌ها مقاومت بسیار بالایی دارند. اما وزن بالای آن‌ها نوعی نقطه ضعف برایشان به حساب می‌آید و استفاده از هرگونه روش که باعث کاهش وزن این سازه‌ها شود،  قدامی موثر است.

یکی از بهترین راه‌های کاهش وزن سازه‌های بتنی، اجرای سقف عرشه فولادی است. این سقف‌ها با وزن به مراتب کمتر و مقاومت بسیار بالایی که دارند، جایگزین خوبی هستند. اما باید به چگونگی اجرای سقف عرشه فولادی روی سازه بتنی دقت کنید.

در این سازه‌ها ورق‌ها یا عرشه‌های فولادی روی ستون‌های بتنی نصب شده و در برخی از موارد میلگردهای تقویتی یا سایر میلگردها در زیر این ورق‌ها قابل استفاده هستند تا به افزایش مقاومت سقف کمک کنند. دیگر مراحل اجرای سقف عرشه فولادی روی سازه بتنی کاملاً شبیه به سازه‌های فلزی است و تفاوت چندانی ندارد.

قیمت اجرای سقف عرشه فولادی

روش های مهاربندی ورق های فولادی در سقف مرکب عرشه فولادی شامل چه مواردی است؟

با توجه به اینکه طول و عرض ورق‌های فولادی محدود است، نیاز است که در بعضی از قسمت‌ها این ورق‌ها را به هم متصل کنید. جهت ایجاد اتصال یکپارچه و منظم روش دکمه‌ای، پانچ، پرچ یا جوش کاربردی هستند.

اجرای سقف عرشه فولادی

انواع روش های مناسب برای اجرای سقف مرکب عرشه فولادی

روش‌های مختلفی برای اجرای سقف مرکب عرشه فولادی قابل استفاده هستند. در سقف مرکب عرشه فولادی بر اساس هندسه مقطع میزان سقف دهانه باربر را می‌توان تا 3 متر افزایش داد. یعنی در هر سه متر از یک تیر فرعی می‌توان استفاده کرد.

اگر میزان ضخامت ورق تا 1.2 میلی‌متر افزایش پیدا کرد،  دهانه باربری تا 4 متر یا بیشتر قابل اجرا می‌باشد. در ادامه روش‌های مختلف برای اجرای سقف مرکب عرش فولادی را بررسی می‌کنیم.

اجرای سقف مرکب عرش فولادی با میلگرد

اولین روش اجرای سقف عرشه فولادی مرکب استفاده از میلگرد است. در موقعیتی که عرشه فولادی عملکرد قالب و دائمی داشته باشد،  میلگردهای بتنی سقف باید به صورت کاملاً اصولی روی عرشه قرار داده شوند. استفاده از این روش باعث اجرای سریع‌تر سقف خواهد شد.

اجرای سقف مرکب عرشه فولادی بدون میلگرد حرارتی

به جای استفاده از میلگرد حرارتی می‌توانید به سراغ استفاده از الیاف پروپیلن در اجرای سقف مرکب عرشه فولادی بروید. این اقدام به منظور کنترل حرارت بتن انجام می‌شود.

اجرای سقف مرکب عرشه فولادی با گل میخ های فولادی

با این روش عملکرد مرکب دال بتنی و عرشه فولادی با کمک نصب گل میخ فولادی به دست می‌آید.

نصب و اجرای سقف عرشه فولادی

اجرای سقف مرکب عرشه فولادی با دال بتنی پیش ساخت

عرشه‌های فولادی باربر دارای دال بتنی پیش ساخته و یک لایه عایق هستند. ارتفاع عرشه و میزان ضخامت ورق آن بر اساس شرایط بهره‌برداری سقف حساب می‌شود.

راه های اتصال در سقف مرکب عرشه فولادی

اتصال در سقف مرکب عرشه فولادی با روش‌های مختلف قابل انجام است که هر یک از این روش‌ها را به تفصیل بررسی می‌کنیم.

اتصال با برش گیر

در روش اتصال با برش گیر در امر اجرای سقف عرشه فولادی مرکب، برش گیر دارای ضخامت حداقلی دو و نیم میلی‌متر و یازده سانتی‌متری است. این برش گیر روی بال تیرآهن با میخ‌های فولادی مخصوص قرار می‌گیرد. در این روش اتصال، احتیاجی به برق سه فاز با ولتاژ زیاد ندارید و فرایند نصب کاملاً سریع و با هزینه بسیار مناسب انجام می‌شود.

سرعت و آسانی در اجرا با برش گیر و مقاومت برشی بسیار خوب از مزایای استفاده از این روش اتصال می‌باشد. در این نوع اتصال مقاومت برشی حدوداً 30 تا 40 درصد بیشتر از فرایند اتصال جوشی است.

اتصال با میخ های فولادی و دستگاه جوش

نصب گل میخ فولادی با دستگاه جوش محدودیت‌های خاصی دارد که این محدودیت‌ها از سمت آیین نامه‌ها اعمال شده‌اند و به شرح زیر می‌باشند.

  • بال تیرآهن به هیچ عنوان نباید زنگ زدگی داشته باشد. زیرا زنگ زدگی باعث جلوگیری از اتصال گل میخ به بال می‌شود.
  • عاری بودن تیرآهن از رطوبت و پیلیسه الزامی است.
  • بین سطح زیرین ورق و بال تیرآهن نباید هیچ گونه فاصله‌ای وجود داشته باشد.
  • حداقل توان الکتریکی دستگاه جوش در این روش اتصال حدود 415 ولت است.
  • ضخامت ورق سقف در این روش اتصال باید حتماً کمتر از 1.25 میلی‌متر باشد.

میزان حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی باید چقدر باشد؟

میزان حداکثری دهانه سقف عرشه فولادی باید 12 متر باشد. این یعنی فاصله بین هر ستون نباید از 12 متر بیشتر شود. به طور کلی ورق‌های گالوانیزه با عرض 100 یا 125 سانتی‌متر تولید شده و طول آن‌ها با توجه به اینکه نقشه سازه چگونه است، تغییر می‌کند. اما به طور کلی حداکثر طول قابل سفارش برای ورق‌های گالوانیزه سقف عرشه فولادی حدود 12 متر است.

هزینه نصب سقف عرشه فولادی

در امر اجرای سقف عرشه فولادی ورق‌های گالوانیزه یا عرشه فولادی روی تیرهای آهنی و یا بتنی قرار می‌گیرند. فاصله بین دو تیر پشت هم که عرشه فولادی روی آن قرار می‌گیرد، همان دهانه سقف عرشه فولادی به حساب می‌آید.

طبیعتاً هر چقدر که این دهانه بزرگتر شود، تعداد تیرهای مورد نیاز ساختمان کاهش پیدا می‌کند. دقت به حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی از نکات مهم فنی در اجرای سقف عرشه فولادی است.

نکات اجرایی سقف عرشه فولادی شامل چه مواردی است؟

هنگام اجرای سقف عرشه فولادی در سازه فلزی یا بتنی، باید به نکات مهمی دقت داشته باشید که این نکات را در ادامه این مطلب شرح می‌دهیم:

  • سقف عرشه فولادی در اسکلت فلزی باید حتماً روی تیر اصلی قرار بگیرد.
  • بررسی وجود فاصله یا شکاف بین ورق‌ها و ترمیم آن الزامی است.
  • حتماً سقف عرشه فولادی قبل از فرایند بتن ریزی تمیز شود.
  • دمای فلز پایه برای اجرای سقف عرشه فولادی باید استاندارد و بیشتر از 18 درجه سانتیگراد باشد.
  • جوشکاری قف عرشه فولادی را در زیر باران یا برف توصیه نمی‌کنیم.
  • حداکثر فاصله بین تیرهای فرعی در سقف عرشه فولادی باید بین 1.80 تا 4 متر باشد.
  • ارتفاع قطعی هر گل میخ بعد از نصب نباید کمتر از 40 میلی‌متر شود.
  • گل میخ‌ها را حتماً به صورت منظم و در یک ردیف قرار دهید.
  • فاصله بین هر گل میخ نباید از 90 سانتی‌متر بیشتر شود.
  • قطر مجاز برای گل میخ‌ها حدود 19 میلی‌متر است.
  • حداقل پوشش مجاز روی گل میخ 13 میلی‌متر می‌باشد.
  • تا قبل از خشک شدن بتن هیچ مصالح اضافه‌ای روی آن قرار ندهید.
  • میزان طول وصله روی تیرها باید 50 میلی‌متر باشد.
  • حداقل ضخامت دال بتنی در قسمت بالایی ورق 50 میلی‌متر است.
  • حالت ارتفاع ورق عرشه فولادی استاندارد بین 5 تا 7 و نیم سانتی‌متر است.
  • میزان بتن مجاز در هر متر مکعب باید 350 کیلوگرم باشد.
  • حداقل ضخامت سقف عرشه فولادی باید 0.8 میلیمتر باشد.

هزینه انجام سقف عرشه فولادی

مزایا و معایب اجرای سقف عرشه فولادی در صنعت

اجرای سقف عرشه فولادی در صنعت مزایا و معایب مختلفی دارد. آشنایی با این مزایا و معایب کمک می‌کند تا شما بتوانید در انتخاب بین سقف عرشه فولادی و دیگر گزینه‌ها، بهترین مورد را انتخاب کنید. این مزایا و معایب شامل موارد زیر می‌شوند:

مزایای سقف عرشه فولادی

  • سقف عرشه فولادی قدرت بالای ساختاری دارد و به علت اینکه دارای فولاد است، از قدرت بالایی بهره می‌برد که به راحتی انواع بارهای سنگین را روی خود تحمل می‌کند. در نتیجه شما می‌توانید یک سازه ضد زلزله داشته باشید.
  • اجرای سقف عرشه فولادی بسیار سریع است. از طرف دیگر این سقف قابلیت حمل داشته و در مواقع لزوم می‌توانید آن را جابجا کنید.
  • فولاد به علت خواص مکانیکی خاصی که دارد، کاملا مستحکم است و در طولانی مدت و در برابر ضربه‌های مختلف از سازه شما محافظت می‌کند.
  • سقف عرشه فولادی برای پوشش فضاهای گسترده و طراحی‌های بدون تیرک متعدد گزینه خوبی است.

هزینه اجرای سقف عرشه فولادی

معایب سقف عرشه فولادی

  • سقف عرشه فولادی به دما وابسته است و همین موضوع به طور غیر مستقیم در دراز مدت باعث آسیب به ساختمان می‌شود.
  • سقف عرشه فولادی به عایق صوتی و حرارتی نیاز دارد و به هیچ عنوان عایق خوبی برای صدا و حرارت محسوب نمی‌شود.
  • اگر از پوشش‌های محافظ مناسب برای سقف عرشه فولادی استفاده نکنید، در دراز مدت و مجاورت با رطوبت دچار خوردگی و زنگ زدگی می‌شود.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

فروش ورق عرشه فولادی در شرکت ساختمانی اسپید دک

ورق عرشه فولادی یکی از اقلام اصلی در اجرای سقف عرشه فولادی بوده که با تنوع بالا و در جنس‌های متنوع عرضه می‌شود‌. برای اینکه بتوانید این ورق‌ها را با کیفیت بالا و قیمتی مناسب تهیه کنید می‌بایست شرکت‌های ساختمانی معتبر را انتخاب کنید.

قیمت نصب و اجرا سقف عرشه فولادی

ما در شرکت ساختمانی اسپید دک علاوه بر عرضه این ورق‌ها سایر ملزومات لازم برای اجرای سقف عرشه فولادی را نیز تأمین کرده و در راستای مشاوره و خدمات فنی مهندسی نیز به شما کمک خواهیم کرد. در همین راستا برای اینکه از مشاوره رایگان شرکت اسپید دک بهره ببرید می‌توانید با شماره 09125170300 تماس گرفته و یا از طریق سایر راه‌های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

متن مورد نظر خود را جستجو کنید