شماره تماس
سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی

سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی را می‌توان روی اسکلت‌های بتنی و پل‌ها نیز نصب کرد. اجرای این سقف یکی از نوآوری‌های جذاب در صنعت ساخت و ساز بوده که قادر است تا کیفیت و ایمنی ساختمان را تا حد زیادی بالا ببرد.

سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربردی بوده و می‌تواند کیفیت کار را افزایش دهد. برای اجرای پروژه‌های ساختمانی و سقف عرشه فولادی می‌توانید به سایت شرکت ساختمانی اسپید دک مراجعه نموده و در صورت نیاز با کارشناسان در ارتباط باشید.

سقف عرشه فولادی وزنی سبک، اما مقاومت بالایی دارد که معمولاً جنس آن از ورقه‌های گالوانیزه است. در اجرای سقف عرشه فولادی نمی‌توان همه سقف‌ ها را با هم بتن‌ ریزی کرد، بنا براین سرعت اجرای سقف در سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی بسیار بالا می باشد.

همین موضوع باعث شده است تا این نوع سبک عرشه‌های فولادی در ایران مورد استقبال زیادی قرار گیرد. برای آشنایی بیشتر با سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با اجرای سقف عرشه فولادی

برای اجرای سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی باید به نکات مهمی در این زمینه توجه کرد. بر اساس مقررات جدید هر عرشه باید ارتفاعی بین 5 تا 7.5 سانتی‌متر داشته باشد و پوشش‌های موجود روی گل میخ‌ها نباید کمتر از 4 سانتی متر باشند. برای اجرای سقف عرشه فولادی باید ابتدا ورق‌های عرشه را روی تیرهای فرعی قرار دهید.

این کار را می‌توانید با استفاده از نیروی انسانی و با سرعت بالا انجام دهید زیرا ورق‌ها وزن کمی دارند. سپس عرشه فولادی روی تیرها قرار گرفته و با استفاده از روش جوش گل میخ به تیر متصل می‌شود. در مرحله بعد آرماتورها در جای خود قرار گرفته و بتن‌ریزی را انجام می‌دهند.

سازه بتنی و پل با سقف عرشه فولادی

مزایای سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی

مزایای سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی باعث شده است تا بسیاری از افراد در انجام ساخت و سازهای خود از این روش استفاده کنند. استفاده از این روش موجب می‌شود تا میزان استفاده از برخی مواد و مصالح مورد نیاز مانند فولاد، میلگرد، بتن و … کاهش یافته و هزینه‌های کلی ساخت و ساز کم شود. در فرایند ساخت و ساز نیازی به شمع گذاری و قالب‌بندی نبوده و می‌توان پروسه بتن ریزی چند طبقه از ساختمان را همزمان انجام داد.

استفاده از سقف عرشه فولادی به دلیل وزن پایین آن موجب کاهش وزن سازه شده و در صورت بروز حادثه آسیب کمتری به سازه وارد می‌شود. صرفه جویی در هزینه‌ها، افزایش سرعت پروژه و … از جمله مهمترین مزایای اجرای سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی است.

این روش در شرایط جوی متفاوت مقاومت خوبی نشان داده و در برابر حرارت و آتش سوزی نیز مقاومت بالایی دارد. استحکام بالای سقف عرشه فولادی در برابر نیرو و فشار زیاد بتن ریزی و همچنین عایق‌ بودن آن موجب افزایش اجرای این روش در پروژه‌های ساختمانی شده است.

مراحل اجرای پل با عرشه فولادی

این روش یک راه حل کارآمد و کاربردی بوده که مزایای زیادی نسبت به سایر روش‌های قدیمی دارد. اجرا و ساخت پل‌ها به دلیل حساسیت بالای آنها در پروژه‌های ساخت و ساز نیازمند دقت و مهارت بالایی است.

استفاده از عرشه فولادی در ساخت پل‌ها می‌تواند علاوه بر افزایش استحکام و مقاومت آنها، فرایند اجرای کار را نیز راحت‌تر کند. مراحل ساخت پل با عرشه فولادی عبارتند از

  • طراحی پروژه

یکی از مهمترین و اولین مراحلی که در اجرای پروژه‌های مختلف باید به آن توجه کرد طراحی و برنامه‌ریزی آن است. طراحی سازه پل باید با استفاده از نرم‌افزارهای مهندسی انجام شده و علاوه بر ظاهر به استحکام و ایمنی آن نیز توجه داشته باشید.

مهندسان با استفاده از مشخصات هندسی پل و نوع مصالح به کار برده شده، فشارهای وارده بر آن را محاسبه نموده ون وع عرشه فولادی را تعیین می‌کنند.

  • نصب پایه ها

بعد از انجام طراحی و محاسبات مربوط به پل باید ابتدا پایه‌های آن را نصب کرد. طراحی، نصب، جنس و نوع پایه‌ها باید بر اساس طراحی سازه صورت گرفته و استانداردهای لازم را در اجرای آن رعایت نمود.

  • نصب تیرها

بعد از نصب پایه‌ها باید تیرهای اصلی و فرعی را روی آنها قرار داد. تیرهای اصلی و فرعی در سقف عرشه فولادی نقش مهمی داشته زیرا در وظیفه افزایش استحکام سازه و انتقال بارها را بر عهده دارند.

  • نصب سقف عرشه فولادی

بعد از اجرای فرایند نصب تیرهای اصلی و فرعی باید ورق‌های عرشه فولادی را روی آنها نصب کرد. این ورق‌ها با استفاده از گلمیخ به تیرهای اصلی و فرعی متصل شده و یکی از اجزای اصلی آن می‌باشند. ورق‌های عرشه فولادی به عنوان سطح عرشه پل عمل می‌کنند.

  • آرماتوربندی

برای تسطیح و افزایش استحکام پل و تحمل فشارهای وارده باید بعد از نصب ورق‌های عرشه فولادی روی آنها بتن ریخته شود. برای انجام بتن ریزی باید ابتدا روی ورق‌ها را آرماتوربندی کرد. آرماتورهای حرارتی و کششی بر روی عرشه فولادی نصب شده تا مقاومت بتن را در برابر تنش‌های حرارتی و کششی افزایش دهند.

  • بتن ریزی پایانی

آخرین مرحله از فرایند اجرای پل با عرشه فولادی بتن ریزی آن است. بتن را باید با اسلامپ مناسب بر روی ورق‌های عرشه ریخته و به صورت کاملاً درست و اصولی ویبره کنید. این کار باعث می‌شود تا بتن به خوبی بر روی ورق‌ها نشسته و سازه استحکام بالایی داشته باشد.

درنهایت رعایت این مراحل برای اجرای پل با عرشه فولادی لازم بوده و می‌بایست مورد توجه قرار بگیرد. با این اوصاف برای تهیه هرگونه اقلام مربوط به سقف عرشه فولادی و دریافت مشاوره‌های مهندسی در زمینه اجرای امور ساختمانی مربوطه می‌توانید با کارشناسان ما در شرکت ساختمانی اسپید دک در تماس باشید.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

متن مورد نظر خود را جستجو کنید